Езиков център Words Бургас

Специализиран английски език. Тема: Автомобили

Специализиран английски език. Тема: Автомобили

Езиков център WORDS, Бургас, има възможността да ти предложи обучение по специализиран английски език, във всяка една професионална област. Туризъм, медицина, право, енергетика, мореплаване, сигурност, тежка промишленост, компютри и много други.

А защо само професионална? Имаш ли хоби? Примерно... автомобили, фотография, екстремни спортове? Готово! Ние поемаме ангажимента, ти да обогатяваш своя английски език лексикално и граматически, във всяка една сфера, в която си решил да се развиваш, или просто да упражняваш езика.

Тук, в блога, започваме поетапно анонсиране на учебните програми по специализиран английски език, на Езиков център WORDS, Бургас. Отделно, информацията ще може да бъде намерена и на страницата, отредена за специализирания английски (в менюто с езиците -> Английски език - >). Тъй като тя ще в процес на постоянно допълване, ние ще се постараем, с времето, да обхванем все повече сфери, които те интересуват.

Ако не намираш желаната от теб сфера, в която искаш да упражняваш английския си език, това не бива да те притеснява. При заявен интерес от твоя страна, за нас няма никакъв проблем да подберем възможно най-добрата и интересна учебна система, както и да изготвим програма по нея.

Една от сферите, към които отчитаме най-голям интерес, от наши курсисти (макар и изненадващо за нас), беше автомобилната индустрия. Затова и тя е първата, която представяме пред теб. Но стига толкова приказки, да пристъпим към анонса на курса!

Английски език в сферата на автомобилната индустрия

Този курс по специален английски е разработен за хора, работещи в автомобилната индустрия и които са в директна комуникация с клиенти, производители на коли, доставчици, бизнес партньори. Обучението се състои от 40 учебни часа, а учебната система, по която работим е на издателство Оxford Business English - "English for the Automobile Industry".

Учебната системата е базирана на специфичната терминология и най-често срещаните изрази, необходими за реална комуникация в конкретната професионална среда. Нивото на владеене на общ английски, нужен за започване на курса, е Pre-Intermediate. Преди започване, бъдещите ни курсисти полагат безплатен входящ тест, за да установим заедно точната езикова компететност и да съставим индивидуална програма.

Обучението в Езиков център WORDS, Бургас, покрива разнообразие от теми и развива четирите основни умения на общуване: четене, писане, слушане и, разбира се, устна комуникация. Учебникът съдържа и MultiRom с интерактивни упражнения и речник с основната терминология.

Системата включва 8 теми, обхващащи следните дялове: видове коли, продажба и закупуване на коли, външен и вътрешен интериор, процес на производство, проблеми, свързани с качеството на колите, 8D автомобилен анализ (специален метод за установяване на проблеми в автомобилите, разработен от FORD), инструменти за подръжка на автомобила, настройки на автомобила, техническа подръжка, пътни тестове, безопасност на автомобила, дизайн и световни изложения на автомобили, горивни клетки и др.).

Частта писане, включва запознаване с изискванията за водене на делова кореспонденция, организиране на презентации и официални срещи, четене и обсъждане на бизнес публикации в сферата. Възможни са както групови варианти на обучение, така и индивидуални занимания.