Езиков център Words Бургас

Курсове

Най-голямото разнообразие от езикови курсове в Бургас,
е точно тук, специално за вас! Преоткрийте света на чуждите езици!

Китайски език

Групово (4 – 8 човека)
Индивидуално (един курсист)
Полуиндивидуално (двама или трима курсисти)

Китай е с страна с дълга история и древна автохтонна цивилизация. Летописите проследяват над 5000-годишна непрекъсната традиция в развитието, породила богата и жизнеспособна материална и духовна култура, открила за света коприната, чая, порцелана, с уникални постижения в архитектурата, медицината, литературата.

Важен елемент от уникалния характер на китайската цивилизация е писмеността, известна на български език като "йероглифи". Китайските писмени знаци, използвани и в съвременния китайски език, заслужено си съперничат по слава с египетските "свещени гравирани знаци" и също като тях, в древността са били обект на почитание и възхищение.

Китайският език, с история от над 3500 години, е общоприетата норма за писмено и устно общуване (книжовен език) в цялата страна, а също и един от международните езици в ООН. Според историческите източници и Wikipedia, той е част от сино-тибетско езиково семейство и е говорен от над 874 000 000 души в Китай, Тайван, Индонезия и Сингапур, както и в други страни.

Именно това прави китайският език, един от най-разпространените езици по брой говорещи език в света. Дели се поне на 7 големи групи териториални диалекти, силно различаващи се по устна форма, но обединени от йероглифната писменост. Всеки от тях представлява важна съставна част от китайската традиционна култура.

В Езиков център WORDS можете да се запознаете с "Путунхуа", или известен още като мандарин - официалният модерен китайски език, говорен и използван на континентален Китай и Тайван, и един от четирите официални езици в Сингапур.

Научете китайски език в Бургас... сега! Заповядайте на нашите курсове по китайски език!

ВАЖНО: Езиков център WORDS, е единственото място в Бургас, което предлага обучение по китайски език, с преподавател лингвист. Курсът се провежда на български език, а не през английски.


Предстоящи курсове

Запитване за курс