Езиков център Words Бургас

Курсове

Най-голямото разнообразие от езикови курсове в Бургас,
е точно тук, специално за вас! Преоткрийте света на чуждите езици!

Английски език

Групово (5 – 12 човека)
Индивидуално (един курсист)
Полуиндивидуално (двама или трима курсисти)
Корпоративно обучение

Английският е западно-германски език, чийто корени датират още от средновековна Англия. Днес е най-разпространеният език в света!

Поради тази причина, той често е определян като „лингва франка” на съвремието ни. Парадоксалното е, че макар и да не е официален език в повечето страни, това е най-преподаваният език в света. Английският е един от официалните езици на Организацията на обединените нации, на Международния олимпийски комитет и много други. 

Езикът на Шекспир се изучава най-често в Европейския съюз, като 67% от населението твърди, че именно този език е най-полезният при международната комуникация, следван от немски и френски.

Сред европейските страни, които не са англоговорящи, процентът на хората, които владеят английски е следният: Холандия - 90%, Малта - 89%, Швеция и Дания - 86%, Кипър и Австрия - 73% , Гърция, Люксембург и Словения- над 50%. Английският език е и най-използваният език в световната наука!

Днес 95 % от научните статии в света се пишат на английски. Що се отнася до литература, 28% от всички световни произведения днес се създават на английски език. Освен това, над 30% от онлайн съдържанието е също на английски. Всяка година в езика навлизат около 30 000 нови думи, което го превръща в най-бързо развиващия се световен език.

Научете английски език в Бургас... сега! Заповядайте на нашите курсове по английски език!


Предстоящи курсове

* Вечерен курс по английски език в Бургас! Ниво: А2 - от 27.06.2024

Запитване за курс