Езиков център Words Бургас

Курсове

Най-голямото разнообразие от езикови курсове в Бургас,
е точно тук, специално за вас! Преоткрийте света на чуждите езици!

B2 First

B2 First е най-разпространеният изпит от сертификатите на University of Cambridge, чиято валидност е безсрочна. Всяка година около 270 хил. души от над 130 страни се явяват на този изпит, за да докажат на избраните си бъдещи работодатели или образователни институции от цял свят, че владеят английски език на ниво B2, в съответствие с Общата европейска езикова рамка. (т.е. ниво Upper-Intermediate- ниво над средното).

* От кого се признава B2 First? 

Над 11 000 световни правителствени, културни, образователни, финансови и редица други институции по света признават B2 First като официален документ, удостоверяващ необходимото ниво на професионална или академична езикова компетентност.

* Колко има, на които мога да се явя на B2 First, кога са сроковете за регистрация и колко е таксата за явяване на изпита? 

Тъй като датите, местата и таксите, определени от Британски съвет, България, се актуализират всяка година, можете да се свържете с нас, за да Ви дадем точна и детайлна информация, относно датите за съответната година.
 

Колко време ми е нужно, за да се подготвя ефективно за B2 First? 

Разбира се, времето за подготовка зависи от нивото ти на езикова компетентност и конкретните ти цели. Важно е, обаче, да знаеш, че трябва да си отделиш поне 3-4 месеца подготовка за самия изпит, а преди това, да имаш достатъчно солидна лексикална и граматична база, на която да започне да се гради и самата ти конкретна подготовка за изпита. /минимум ниво B1/

Какво включва подготовката за B2 First в Езиков център WORDS, Бургас?

След като направим заедно входящия тест, който да покаже и на нас, и на теб доколко си готов да започнеш B2 First подготовката си, ще съставим заедно и план-график за твоето обучение, съобразено със силните и слаби страни в езиково отношение, върху които трябва да наблегнеш. Преди да поставиш началото на подготовката си, а и по време на самите курсове, държим да те запознаем с всички подробности около самия изпит и неговото провеждане, изисквания и условия, така че изпитните консултации са неразривна част от самия процес на обучение. Освен стандартната учебна система, включваща учебник, DVD и допълнителни граматични и лексикални упражнения, наблягаме на практикуването на много реални изпити от предишни  години. Обучението ни се осъществява с помощта на мултимедийни средства (LCD телевизор, лаптоп), които са незаменима част от съвременното изучаване на всеки чужд език.

Колко често се променя форматът на изпита? 

Изключително важно условие, за да може един изпит да бъде адекватен с последните тенденции в културно и лингвистично отношение, е неговата динамичност. Форматът на изпита B2 First непрекъснато се обновява, като от януари 2016 година са в сила най-новите промени, относно този изпит. Повече за новостите в изпитния формат, може да прочетете в статията ни ВСИЧКО ЗА: Новостите в изпитите FCE и CAE, на Cambridge!


Мога ли да избирам между хартиен и компютърен вариант и каква  е разликата? 

B2 First e един от изпитите на Cambridge, който може да се положи или в компютърен, или в хартиен вариант. И при двете опции, изпитът е абсолютно един и същ, като компютърният вариант има някои допълнителни удобства: повече изпитни дати в сравнение с хартиената опция, по-бърз достъп до изпитните резултати, таймер на всеки монитор, който позволява на кандидатите да следят оставащите минути до края на изпита, лесно редактиране на отговорите по време на самия изпит, използване на слушалки за секцията слушане, което улеснява индивидуалното и качествено настройване на звука.

В рамките на колко дни се провежда B2 First? 

Изпитът се провежда два дена, като в повечето случаи те не са последователни. Има една обща дата за писмената част,която е валидна за всички кандидати, а датата за личното събеседване се определя допълнително и всеки получава лично известие, кога точно трябва да се яви на изпита. Кандидатите биват информирани за личната си дата за секцията-комуникация около месец предварително.

Какво включват отделните компоненти на изпита след промените, въведени през 2016 година?

1. Обща част - четене и граматика. Продължителност:  1 час 15 минути.

Тази част тества умението ти да разбираш съвременни текстове от различни жанрове, статии от списания, вестници, доклади, научни изследвания, коментари,книги. Този компонент съставлява  40 % от общата оценка.

2. Част - писане. Продължителност:  1 час 20 мин.

Секцията писане включва две задачи, първата от които е задължително есе, а втората е избор между писане на писмо, и-мейл, доклад, статия или рецензия. Този компонент съставлява  20 % от общата оценка.

3. Част- слушане. Продължителност: 40 мин.

Четвъртата част има за цел да докаже умението ти да разбираш основните идеи и теми по време на автентична английска реч от различни области, като радио или телевизионни новинарски емисии, дискусионни предавания, кратки истории, дискусии на определена тематика. Този компонент съставлява  20 % от общата оценка.

4. Част - комуникация. Продължителност: 14 мин.

Тук ще бъде проверена способността ти да отговаряш на въпроси и да участваш в комуникативна ситуация на ежедневни теми, както и дискутиране на конкретен съвременен проблем с друг кандидат пред двама изпитващи. Този компонент съставлява 20 % от общата оценка.


Предстоящи курсове

Запитване за курс