Езиков център Words Бургас

Курсове

Най-голямото разнообразие от езикови курсове в Бургас,
е точно тук, специално за вас! Преоткрийте света на чуждите езици!

Разговорен курс за напреднали с темите на TEDTalks

 •  

За първи път в Бургас имаме удоволствието да представим разговорен курс за всички напреднали по английски език. Подготвили сме страхотна програма, която е насочена към хора със солидна база от знания в граматично и лексикално отношение и желаят да практикуват английски език, обсъждайки само най-актуалните теми от живота и науката.

Курсът ни е подходящ за хора с ниво МИНИМУМ B1 и е разработен по уникалната учебна система на издателство National Geographic Learning - 21st Century Reading, Creative Thinking and Reading with TEDTalks.


Накратко за TED


Най-новата учебна система на издателство National Geographic Learning е вдъхновена и разработена в партньорство с TED - известната световна поредица от конференции, създадена още в далечната 1984 година.Тогава TED е все още просто еднократно събитие, но шест години след това идеята на създателите бързо се развива и те започват да организират подобни лекции ежегодно в Монтерей, Калифорния. След 2009-та година, популярността на тези конференции вече е извън пределите на САЩ и днес те вече се провеждат в Европа и Азия.


Първоначално засягат предимно теми, свързани с технология и дизайн, но днес обхващат най-различни сфери, като всеки лектор разполага с около 18 минути, за да представи мислите си по максимално оригинален и вдъхновяващ начин. От 2006-та година, лекциите на TED вече са достъпни безплатно и в онлайн платформата на организацията. Лекциите се превеждат на различни езици, като това е мащабна част от проекта на TED за „отворен превод“, чиято цел е да „достигне 4,5 млрд. души на планетата, които не говорят английски език“.

 

Учебната система на National Geographic Learning - 21st Century Reading, Creative Thinking and Reading with TEDTalks.

 

 

Основната цел на издателите на учебника, разработен в четири нива /B1, B2, C1, C2/, е да се предостави обширна и интересна база за дискусии, чрез която по-напредналите курсисти да могат с лекота да разбират и споделят ново съдържание от всякакви области в ежедневието си.

Основните предимства на системата са:

 

 • Автентичен английски език, използван от експерти в съответната дискусионна област. Това дава увереността на курисистите, че слушат и използват “реален”, а не “учебен” английски.
   
 • Работа върху изграждането на умения за критично и творческо мислене, които включват анализ, оценяване, размишление, идеи за решаване на проблеми. Тези елементи са интегрирани във всяка урочна единица с цел да помогнат на курисистите да развият адекватни академични умения.
   
 • Развиване на уменията за четене и възприемане на дадена информация - тактики за извличане на ключово съдържание и конкретни идеи, търсене на необходима информация за кратко време, анализ на мнения и употреба на дадена лексика, както и допълнителна работа върху определено съдържание.
   
 • Изключително интересни истории от най-различни сфери, представени от вдъхновяващи лектори с идеи, които могат да променят света ни всеки ден.
   

Съдържание на курса:
 

Учебникът е разделен на 10 урока, като всеки урок  включва три основни части: прочитане на материал по конкретна тема, гледане на оригинално TED видео, свързано с нея и задълбочен анализ, дискусия и развиване на идеите с допълнителни упражнения и проекти /индивидуални и групови/.

Всеки един от тези три компонента е разделен на няколко подраздела, които включват: предварителна дискусия и анализ върху идея, извличането на основните теми след прочитането, както и развитието и обсъждането на второстепенните такива, работа върху новата лексика, анализ върху съдържание от контекст, умения за обобщаване на информация и други.


Курсистите боравят с най-различни видове автентични материали за четене от разнообразни сфери: биографични статии, научни и изследователски доклади, статии от списания, вестници и сайтове, новини, ежедневна и бизнес комуникация. Част от сферите, които ниво B1 /Pre-Intermediate/ покрива са: бизнес и лидерство, технология, роботика, визуални изкуства, социология, опазване на околната среда, архитектура и дизайн, комуникация, психолгия, история, информационна грамотност, мода и много други.
 

За кого е подходящ този курс:
 

 • За напреднали курсисти, чието ниво на езикова компетенция е минимум B1/ Pre-Intermediate/ и желаят да си обогатят лексиката и да развият комуникативните си практически умения;
   
 • За курсисти, които желаят да се явяват на изпити по английски език с включени компоненти четене, говорене и писане. Курсът би бил полезен и на кандидати, на които им предстои явяване на IELTS или FCE и CAE, но разбира се, само като част от основната им подготовка по останалите компоненти на съответния изпит;
   
 • За ученици, които желаят да приложат на практика усвоената граматика и лексика в училище.

 

Цена на курса: 350 лв. / 60 уч. часа


Предстоящи курсове

Запитване за курс