Езиков център Words Бургас

Езиков център WORDS и футбол в зала? Защо не?

Езиков център WORDS и футбол в зала? Защо не?

Какво ще кажеш, ако разбереш, че нов езиков център в града, си има собствен отбор по мини футбол? Отбор, който дори печели турнири и взима награди? Ние бихме казали само: "Да, възможно е! За отборa на Езиков център WORDS ли, става въпрос? Това сме ние!" ;-) Да, това сме ние

И нека, нито футболното ни лого, нито странното съчетание "езиков център - футболен отбор", не те подвеждат, че сме се отклонили от пътя, по който поехме преди по-малко от година. Просто обичаме да правим нещата, които харесваме и то, както трябва! Наред с чуждите езици, обичаме много спорта и в частност Цар Футбол.

Не е случаен фактът, че предлагаме чуждоезиково обучение по над 10 езика (английски, немски, френски, испански, италиански, норвежки, гръцки, руски, турски, румънски, хинди), уроци по математика, информатика... и пак ще попитаме - защо не и футболен отбор?! А и никой не знае, кой играч от WORDS, в кой чуждестранен отбор ще бъде привлечен, при следващия трансферен прозорец.

Чужди езици трябват и във футбола! ;-) И ето го и него  - Отборът на Езиков център WORDS, Бургас!

На снимката - отборно, след спечелването на ВТОРОТО МЯСТО, в традиционния за Бургас турнир по футбол в зала - "ФУТЗАЛ 2011", който се провежда всяка зима.

Отдясно наляво - Капитанът на отбора Явор Жеков, Димитър Маринов, Валентин Христов. Долу - вратарят Стойчо Димитров, Захари Янев, Георги Стоянов, Тодор Георгиев.

Споменатият вече турнир, се слави с традиции и участници от почти всички големи гилдии в града. За първи път обаче, участват и представители на образованието и то, в наше лице - Езиков център WORDS. Редовни участници са отборите на митническите служители, общинска администрация, спортните журналисти в града, представители на музикалната гилдия и много други.

В тазгодишната надпревара, се включиха и ветераните от славния "Нефтохимик". Те бяха и победителите в турнира. Отборът ни не можа да се наложи над професионалистите и в двата мача срещу тях.

По време на квалификациите, измъкнахме само 3 гола, при 6:3 за тях, а финалът завърши при същата голова разлика, но този път с 5:2.  За сметка на това, отборът на Езиков център WORDS, извоюва убедителни победи над отборите на "Трубадурите" (4:2), "Фреш" ( 2:0) и "Св. Никола" (3:0).

Като във всяко състезание, емоциите не липсваха и понякога диктуваха играта повече от необходимо. От абсолютна сплотеност и приятелска игра, през множество кавги и дразги... И така, до заветния момент на награждаването.

Както е ясно на всеки един от нас - всичко е добре, когато завършва добре. Без контузии и едва няколко картона за целия турнир, отборите на ветераните от "Нефтохимик" и Езиков център WORDS, Бургас, се разделиха не като противници, а като приятели.

Повече снимки от турнира, можеш да разгледаш в официалната ни Facebook страница - http://facebook.com/WORDS.BG