Езиков център Words Бургас

Къде могат да те отведат езиците? - The Language Show Live 2011

Къде могат да те отведат езиците? - The Language Show Live 2011

Къде могат да те отведат езиците? - въпрос, на който можем да дадем поне 100 отговора и никой няма да е по-категоричен от "НАВСЯКЪДЕ, където пожелаеш!"...

Само преди две седмици, екипът ни се завърна от Лондон - един от любимите ни градове, който този път, беше още по-интересен и по-очарователен! Но не само, защото, вместо на типичния лондонски дъжд, се радвахме на няколко слънчеви и усмихнати, есенни дни…

Основната причина за гордостта ни е, че тази година, за първи път, екипът на езиков център WORDS, беше част от магията на един от най-известните и мащабни езикови форуми във Великобритания - The Language Show Live 2011!

Тазгодишното издание на The Language Show, се проведе в дните между 21-23 октомври. Събитието е широко известно в световен мащаб и е сборен пункт за учащи, учители, професионалисти в сферата на езиците и изобщо за всеки, чиято страст е свързана с изучаването на език, опознаването на чужда култура, и живот без бариери в общуването.

 

Форумът се провежда веднъж годишно, в три последователни дни и представлява нещо като панаир на световните езици, ако можем да си позволим това сравнение.

Тази година, изданието е било посетено от над 10 000 души от цял свят, желаещи да споделят емоцията от докосването с различни световни култури и техните национални езици.

По време на тези три дни, прекарани в Лондон, се чудехме откъде да започнем и с какво да завършим?! Програмата ни беше изцяло ангажирана с това, да попием максимално много и да го донесем в Бургас, в WORDS, за Вас!

Организацията на събитието беше далеч от скучните представи, които имат повечето от нас, за образователно изложение. Имаше от всичко! Открити уроци, песни, танци, игри...

 

 

Още от първия ден, имахме възможността да се срещнем с представители на едни от най-известните образователни институции, преподаватели и лектори от цял свят. Осведомихме се за новостите в провеждането на изпитите на Cambridge, и участвахме в различните семинари, проведени от представителите на конкретните институции, администриращи тези изпити.

 

Срещнахме се с представители на световните издателства Cambridge University Press, Disney English, Heinle ELT, Oxford University Press и се запознахме с най-новите настоящи и бъдещи издания на учебни материали. Докоснахме се до последните технологии, свързани с онлайн речниците, електронните книги и мобилни приложения за смартфони, на издателство Collins.

Спряхме се на щандовете на езикови центрове от цял свят и обменихме ценен опит с тях.  Наблюдавахме представянето на редица съвременни технологии, които превръщат обучението в класната стая в емоционално и увлекателно преживяване – нещото, към което ние, в езиков център WORDS, винаги сме се стремели.

Междувременно, научихме и няколко думи и изрази на избрани от нас езици, участвайки в 30-минутните сесии, посветени на представянето на всеки един от тях.

Имахме възможността да учим арабски, китайски, хинди, японски, финландски, есперанто, португалски, полски. Учейки елементарни изрази за поздрав на корейски, отпихме и чаша Soju – традиционна, корейска алкохолна напитка, която се приготвя от сладки картофи, ориз или пшеница. Ммм... не беше зле! ;-)

В края на всеки един от трите дни, ставахме свидетели на различни видове танци, представени от образователни институции от цял свят -  танцувахме в ритъма на фламенко, фадо, тай-чи, бели денс и много други. И не на последно място, вече знаем как да си пишем имената на японски, което се оказа колкото забавна, толкова и трудна задача.

 

 

Всичко, което преживяхме по време на трите дни от изложението, беше неповторимо, и се надяваме поне малко да сме успели да Ви предадем от емоцията, която витаеше в огромната зала, и която споделяхме всички, без значение от държавата, която представяме или от думите, с които се разбирахме!

Надяваме се също така снимките, които направихме, да запалят още повече интереса Ви към изучаването на чужди езици *(по-интересните снимки, можете да видите на официалната ни Facebook страница), а ние Ви обещаваме, че няма да спрем да се информираме за всички новости, свързани с обучението по чужд език, и да Ви държим в течение с всичко, от което имате нужда!

The Language Show Live 2011, беше крайно ВЪДХНОВЯВАЩО за нас! Нямаме търпение да приложим и почерпения от изложението опит, в класните стаи на езиков център WORDS, Бургас. Вие го заслужавате! ;-)