Езиков център Words Бургас

6 причини, поради които TED Talks е най-добрата съвременна система за разговорен английски език!

6 причини, поради които TED Talks е най-добрата съвременна система за разговорен английски език!

С радост си спомняме времето, когато бяхме единствен и първи езиков център в Бургас, който предложи разговорен курс по английски език по тази учебна систeма. Още от самото начало бяхме твърдо убедени, че предлагайки нещо ново на пазара и то за нуждите на курсисти, търсещи предимно разговорна подготовка, това несъмнено ще бъде преди всичко интересно, полезно и забавно за всички тях.

В тази публикация на нашия блог, ще Ви запознаем с шест причини, поради които упражняването на разговорен английски с учебниците на National Geographic Learning – TED Talks е правилният избор за вас, в случай че имате нужда от автентична, съвременна и интересна учебна система, с която ученето на език е не просто задължение, а приятно и любопитно приключение сред необятния свят на иновативни идеи, културен прогрес, технологии, изумителни житейски истории и преди всичко - вдъхновяващи личности.

Кратко въведение...

Идеята на TED конференциите получава огромна световна популярност по същото време, по което това прави и социалната мрежа Twitter, така че ако споделите с някого от милионите фенове на TED, че никога не сте чували за този глобален феномен, със сигурност това би напълно непонятно за него.

Видеата на TED не са чак толкова масово разпространени, колкото видеата със смешни котки, кучета и бебета, които ни заливат навсякъде в онлайн пространството, но пък могат да бъдат не по-малко забавни и интересни и то по интелигентен, заинтригуващ и образователен начин. Но стига толкова общи приказки! Ето ги и нашите 6 причини, поради които препоръчваме разговорния езиков курс по английски език, с темите от TED Talks...

* Причина 1: TED Talks съдържа автентични материали за слушане

Несъмнено, едно от най-трудните предизвикателства при ученето на чужд език, е частта слушане с разбиране. Обикновено ни отнема няколко години, докато започнем уверено да гледаме филм, програми или дори реклами без субтитри на майчиния ни език. Дори и да сме усвоили хиляди нови думи, все пак за нас представлява огромно усилие да се явим на изпит, който включва слушане с разбиране или да преведем нещо, което току-що сме чули. Ето защо се налага ежедневно да правим изключително много упражнения за развиване на това умение.

Традиционните учебни материали за слушане обаче рядко задоволяват тази наша потребност, тъй като повечето са съставени от кратки скриптове в изолиран и ”безопасен” контекст от познати думи и структури. Факт е обаче, че избягването на трудности не решава проблемите. Предимството на материалите за слушане в TED Talks е, че съдържат увлекателни истории, бърза реч в реална среда и много нови думи.

На всички ни е ясно, че слушането е трудно в реалния живот; TED Talks допринася за това то да бъде трудно и в класната стая – т.е. да бъде автентично, а не режисирано, удобно и лесно.

* Причина 2: TED Talks материалите са лесно достъпни

Автентичните учебни материали, особено за по-ниските нива, нерядко са изключително трудно достъпни, скъпи или изобщо липсват. С TED Talks подобен проблем не съществува. Интерактивните скриптове правят лесно едновременното четене и слушане както вкъщи, така и в час.

За повечето видеа има субтитри на много различни езици, което още повече улеснява достъпа до образователната платформа на TED. Фокусът върху реалната скорост на говорене, различните акценти, автентичния начин на комуникация с междуметия и запълващи думи, подготвя курсистите за истинския английски език, който ще чуят и видят в таксито, на улицата, в метрото, в Youtube или във Facebооk.

* Причина 3: TED Talks материалите са интересни

Първоначалната идея на конференциите TED е да представя лекции от най-интересните хора на планетата върху теми, базирани на три основни идеи: технология, забавление и дизайн. Днес темите на TED презентациите обхващат почти всеки аспект на иновация и съвременна мисъл. Всеки може да открие своята любима тема и да научи безброй интересни факти за нея, да се потопи в личната история на напълно непознат лектор и да се вдъхнови за своята лична победа в своя живот.

Дори и лекцията пък да ни е напълно непозната, винаги е любопитно да се обогатим с нови знания, представени по забавен, вълнуващ и лек начин. А и да не забравяме, че в реалния свят не винаги ще четем, слушаме и говорим за любимите си неща, нали така?!

#Причина 4: TED Talks материалите са популярни

Точно както онлайн видеата, песните и вицовете се разпространяват светкавично от уста на уста, така и TED Тalks видеата се обсъждат и споделят в интернет от милиони потребители. Повечето от лекциите са гледани над 10 милиона пъти. Резултат, който е впечатляващ, като имаме предвид факта, че повечето са с продължителност над 10 минути, т.е значително по-дълги от последния нашумял клип, който е станал хит в мрежата за броени минути. Какво означава това и какво общо има то с ученето на английски?

Общото е, че темата, която обсъждате днес в час, вероятно още същия ден достига до целия свят, и то в реално време – нагледно доказателство, че съвременният английски език отива далеч отвъд класната стая и остарелите учебни системи и методики.

Днес можете да дискутирате и да упражнявате писмения си английски, четейки популярен блог, общувайки във Facebook, Twitter или която и да е друга социална мрежа. TED Talks ни предоставя популярни учебни материали, от които се вълнувате не само Вие и Вашият учител и клас, а целия свят, и то в реално време. Кой каза, че ученето на език е скучно и приключва със затварянето на учебника и граматиката?!

* Причина 5: TED Talks материалите насърчават критичното мислене

Темите в TED Talks са представени от пионери в своите области, които представят най-съвременните и новаторски идеи. Те често са критични към остарелите технологии и закостенелия метод на вършене на нещата и уверено насърчават потребителите да правят същото - да погледнат с нови очи върху познатите им явления, не просто да зубрят новата лексика или текст, а да развиват свои разсъждения и анализи върху наученото.

Същото правят и учебниците ТED Talks, развивайки във всеки свой урок, едно от петте съвременни умения за учене на език, без което успехът, свързан с научаване на чужд език, днес е обречен.

Това умение, наред с останалите четири - комуникация, творчество, сътрудничество и глобална информираност, които са застъпени във всички теми на учебната система, е от изключително важно значение за възприемането на нов език в съвременната ни култура, в която собственият ни начин на мислене и изразяване са ключови за постигането на всяка една цел, която сме си поставили по пътя пред нас.

* Причина 6: TED Talks материалите са страхотен пример за ефективна комуникация

Ако Ви се налага да говорите пред публика на английски език, без значение дали по работа за бизнес презентация, за устен изпит или просто в компания от приятели от чужбина, със сигурност би било повече от полезно за Вас да почерпите опит и да градите увереността си, базирайки се на модели от най-добрите и впечатляващи лектори в света.

Учебната система TED Talks ще Ви запознае детайлно с всички тънкости на добрите презентации, професионалното използване на слайдове и успешните начини за убеждаване на аудиторията пред Вас, независимо каква е темата и целта на Вашата лекция, презентация или просто ежедневен разговор с колеги или приятели.

В заключение...

Сигурни сме, че каквото и повече да кажем, вече най-малко сме Ви накарали да се замислите по въпроса с изучаването на разговорен английски език, по тази система, в Езиков център WORDS, Бургас! Е, очакваме Ви! Перидиочно обявяваме специализираните ни групи, които се запълват мигновено, така че следете за подробности нашия сайт или профилите ни в социалните мрежи.

Можете да ни откриете във Facebook, Google+, Instagram и Twitter, където вече имаме над 10 000 верни приятели, запалени по чуждоезиковото обучение и чуждите езици. Присъединете се и Вие!