Езиков център Words Бургас

Ден на Кеймбридж 2017 - събитие "извън кутията", което обогатява!

Ден на Кеймбридж 2017 - събитие "извън кутията", което обогатява!

Езиков център WORDS, Бургас, имаше удоволствието да получи покана и да присъства на едно от най-значимите събития за всички образователни институции в България, които се занимават с преподаване на английски език, а именно - XI-тата Национална конференция “Ден на Кеймбридж” / Cambridge DAY, организирана от издателство Клет и Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

На 22.04.2017 г. в хотел Маринела, София, преподаватели от екипа на Езиков център WORDS бяха част от невероятното събитие, което не само ни зареди с положителни емоции, но и ни вдъхнови с куп нови идеи, които да развиваме в работата си в класната стая и с които да мотивираме още повече всички наши курсисти, които избират да извървят с нас пътя към по-добрите резултати в ученето на чужд език.

Безспорно, едни от най-интересните части по време на конференцията, бяха лекциите на Хърбърт Пухта - впечатляващ презентатор и автор на издателство Cambridge University Press, който изнесе вдъхновяващи лекции на темите: “10 впечатляващи начина да подобрим резултатите на учениците в класната стая” и “Как да помогнем на тийнеджърите да мислят отвъд границите на езика с акцент върху критичното мислене, съвременните житейски ценности и правилната самooценка.” Вторият гост - лектор на конференцията беше Анджей Ратяковски, специализиран в обучението на тийнеджъри, чиито лекции бяха не по-малко интересни и мотивиращи.

Идеите, с които екипът ни се завърна от събитието, ще бъдат включени в програмите ни за обучение както на курсистите ни, които учат общ английски език, така и на тези, които се подготвят за сертификатните изпити на Кеймбридж в Бургас. Особено важно за нас беше да се запознаем с най-новите учебни системи и тенденции в световното чуждоезиково обучение по английски език, както за възрастни, така и за деца и тийнеджъри.

Специални гости на събитието бяха професори от Университета Кеймбрижд и издателство Cambridge University Press - проф. Пол Збили, менджър “Бизнес развитие”, Дънкам Кристелоу, директор “Продажби” в Camridge University Press, както и други преподаватели и представители на най-старото издателство в света.

По време на конференцията бяха наградени и участниците в XI-тото Национално състезание по английски език, както и победителите от художествено-музикалното състезание, организирани от издателство Клет и Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

За нас, екипа на Езиков център WORDS, Бургас, беше чест да присъстваме на събитие от подобен ранг, да се срещнем с учители, партньори и институции от цялата страна и да обменим идеи, опит и знания, с които да мотивираме и вдъхновяваме курсистите си всеки ден.

Благодарим на издателство Клет за поканата и очакваме с нетърпение да посетим събитието и следващата година!

A за всички вас, които следите нашия блог за езиково обучение, чуждоезикови курсове и общо взето всичко от света на чуждите езици, не забравяйте да ни последвате в най-големите социални мрежи: Facebook, Instagram, Google+ и Twitter. Присъединете се към нашите над 8000+ последователи, с които ежедневно споделяме уникално и интересно съдържание, обогатяващо чуждоезиковата компетентност.