Езиков център Words Бургас

За новите ни награди от Британски съвет и отговори на някои въпроси около тях!

За новите ни награди от Британски съвет и отговори на някои въпроси около тях!

Всяка година по същото време се състои едно събитие, което събира наистина най-добрите частни и държавни образователни институции в България. Не го казваме, защото присъстваме на него за четвърта поред година и съвсем заслужено намираме място сред тях. Казваме го, защото откакто съществуваме като езиков център в Бургас, сме се стремяли да бъдем част от програма Addvantage на Британски съвет, България.

Всяка година споделяме информация за събитието и отличията, защото това значи много за нас и нашето партньорство с институцията. Говори също за качеството на работата ни и професионализма на колегите, с които сформираме страхотен екип, както и за нашите курсисти - хората, които инвестират от времето си и средствата си в езикова подготовка, която понякога предопределя изцяло бъдещето им.

И тази година бяхме отличени с бронзов статут по програма Addvantage, а в допълнение на това, сме и оторизиран регистрационен център за изпита IELTS. Чудесна новина, която посрещаме повече от добре в екипа ни, а тя е тук, за да ни напомни, че трябва да продължаваме с курс “пълен напред” в развитието си като частна образователна институция и езиков център.

С над 7000 последователи в социалните мрежи, хубавите новини се разчуват бързо и през годините получаваме много добра обратна връзка за събитието, от което сме част. Наред с получените отличия (сред които уникалната награда за езиков център -  дебютант в програмата за IELTS от 2015-та година), много често получаваме и въпроси като: “За какво все пак е тази награда?”, “Какво означава това за Вашия бранш?”, “Това като Оскар ли е?”, “Какво е Британски съвет?” и други.

Тази година решихме да отговорим на тези въпроси тук, в блога, и дадем по-голямо разяснение е и гласност за програма Addvantage на Британски съвет.

*Защо получаваме тази награда и за какво се връчва тя?

Само по себе си, награждаването от Британски съвет по програма Addvantage, е едно уникално събитие, което институцията организира, за да отличи училищата партньори в изпитната програма на Cambridge University и IELTS.

За да заслужим подобно отличие, през годината подготвяме и регистрираме за полагане на изпит определен брой кандидати, борещи се за международните сертификати FCE (Cambridge English: First), CAE (Cambridge English Advanced), както и IELTS.

*Вие имате бронзов статут. Защо нямате златен или сребърен?

Езиков център WORDS е малък езиков център и капацитетът ни е оптимално разпределен по отношение на езиците, които предлагаме. Курсовете ни по общ английски език, както и сертификатната подготовка, заемат съществено място от езиковото ни портфолио и са развити като услуга на световно ниво, по най-съвременни учебни системи и методология, но в никакъв случай не можем да пренебрегнем останалите над 10 езика, които предлагаме в Бургас.

За да се преборим за по-високо отличие, трябва да съсредоточим енергия предимно върху английския език и сертификатната подготовка, но отговорностите ни като образователна институция са далеч над това.

В този ред на мисли, няма как да се впуснем в равна битка с центрове и училища, преподаващи само английски език. Пак напомняме, че езиците в WORDS са доста повече и всеки един от тях се преподава на изключително ниво.

*Това като Оскар ли е? Защо толкова се радвате на тази награда?

Кой не обича да бъде награждаван? Нашите колеги и курсисти полагат неимоверни усилия, гонейки съдбоносни резултати. Ако трябва да я сравним с Оскар, то нека бъде така, с тази разлика, че Оскар не се печели всеки ден, докато ние получаваме наградите за четвърти пореден път.

*Какво е Британски съвет? За какво се съветвате с тях?

Британски съвет е международната организация на Обединеното кралство за образователни възможности и културни връзки, която има близо 80 години опит в преподаването и оценяването на английски език и е институцията, която популяризира и провежда изпита IELTS, както и всички сертификатни изпити на Кеймбридж в България.

Работата ни с тях ни дава увереност и сигурност при подготовката и регистрацията на нашите курсисти. “Съветването” ни с тях се осъществява винаги и единствено в полза на перфектната подготовка и последващото явяване на нашите курсисти на избраните изпити, за които институцията отговаря.

Можете да откриете полезни ресурси и допълнителна информация за всичко, което Британски съвет, България се грижи и предоставя на официалния им уебсайт.

Какво още?

Е, стига толкова, защото освен с писане на блог, имаме доста сериозни отговорности на ул. “Тутракан” 3, в Бургас, където ежедневно получаваме куп запитвания за предстоящи курсове и сертификатна подготовка за изпитите IELTS, FCE, CAE и други. Това означава, че приключваме статията с пожелание да напишем подобна и догодина, и се залавяме с това, което можем най-добре - да предоставяме качествени езикови курсове в Бургас.

Ако все пак искате да разгледате и малка галерия от събитието, за което писахме в горните редове, можете да надникнтете тук.

До скоро!